Skip to content

Τρόποι πληρωμής και αποστολής

Τα χαρακτηριστικά και άλλα στοιχεία των πωλούμενων προϊόντων είναι διαθέσιμα και μπορείτε να τα πληροφορηθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες αναζήτησης που παρατίθενται στις ιστοσελίδες μας και κάνοντας “κλικ” στο όνομα του αντίστοιχου προϊόντος.

Παραγγελία προϊόντων και προστασία καταναλωτή

Η πραγματοποίηση παραγγελίας μέσα από το e-shop, αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί.

Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του e-shop, έχετε εφόσον είστε δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, (εφόσον έχετε συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας σας και δεν τελείτε σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Σε παραγγελίες μπορούν να προβούν και εκπρόσωποι νομικών προσώπων ενώ η εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

Η καταχώρηση του ΑΦΜ και ΔΟΥ μόνο για τις παραγγελίες εντός Ελλάδος από 01.01.2014 κρίνεται απαραίτητη για την έκδοση της απόδειξης με βάση της ΠΟΛ. 1207 14/11/2012 ν. 4093/2012 (ΦΕΚ.222).

Διαδικασία πραγματοποίησης παραγγελιών μέσω e-shop

Συμπλήρωση ειδικής φόρμας με τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης πώλησης.

Για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση όλων όσων επιθυμούν να αγοράσουν από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, το www.ioannam.com σας διαθέτει τους ακόλουθους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής:

  • Αντικαταβολή κατά την παράδοση του προϊόντος (ισχύει μόνο για τους καταναλωτές εντός Ελλάδος).
  • PAYPAL
  • Kατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Ο καταναλωτής μέσω του διαδικτυακού τόπου ενημερώνεται από την εταιρεία πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας του για την ταυτότητα και τη διεύθυνση του προμηθευτή, τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του προϊόντος, την τιμή, την ποσότητα, τις δαπάνες μεταφοράς, τον τρόπο πληρωμής, παράδοσης, της διάρκειας ισχύος και της τιμής της ενδεχόμενης προσφοράς και το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Με την αποστολή της φόρμας παραγγελίας, ο καταναλωτής λαμβάνει διαδικτυακά αντίγραφο της παραγγελίας, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει.

Όταν ο καταναλωτής επιλέξει ως τρόπο πληρωμής την κατάθεση στην τράπεζα και δεν έχει πραγματοποιήσει την κατάθεση εντός 5 εργάσιμων ημερών η παραγγελία θα ακυρώνεται και θα ενημερώνεται ο καταναλωτής με mail.

Στις τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους κάτω από κάθε προϊόν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ (24%), ενώ το www.ioannam.com επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές χωρίς να υποχρεούται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.

Σημειώσεις:

  1. Οι πελάτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπόκεινται σε τυχόν οικονομικές επιβαρύνσεις λόγω διαφορών στην ισοτιμία, εκτελωνισμών κλπ για τα οποία η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη.
  2. Οι πελάτες που επιλέγουν ως τρόπο πληρωμής κατάθεση σε τράπεζα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την κατάθεση εντός 4 (τεσσάρων) ημερών, ειδάλλως η παραγγελία θα ακυρώνεται αυτομάτως.
  3. Παραγγελίες πελατών που στο ιστορικό τους έχουν παραγγελίες που αρνήθηκαν να παραλάβουν και επιστράφηκαν στο κατάστημα μας με την ένδειξη (ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ) από την εταιρεία ταχυμεταφορών, θα γίνονται δεκτές μόνο μετά από κατάθεση σε τράπεζα.

Ακύρωση παραγγελίας

Το κατάστημα δε δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσετε την παραγγελία σας από τη στιγμή που έχει καταχωρηθεί.

Τρόπος, χρόνος και κόστος αποστολής

Αποστολές εντός Ελλάδας

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας ΕΛΤΑ Courier ή Γενικής Ταχυδρομικής εντός 3-4 εργάσιμων ημερών.

  • Για αγορές άνω των 100€, τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
  • Για αγορές κάτω των 100€, η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€ και 5€ για μεταφορικά με αντικαταβολή (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)
Αποστολές εκτός Ελλάδας

Στις παραγγελίες εκτός Ελλάδας τα προϊόντα θα αποστέλλονται μέσω courier εντός 9 (εννέα) εργάσιμων ημερών από την ημέρα της παραγγελίας.

Για τις παραδόσεις στην Κύπρο οι χρεώσεις έχουν

  • Για αγορές άνω των 200€, τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
  • Για αγορές κάτω των 200€, η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 15€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

Οι παραγγελίες που καταχωρούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή επεξεργάζονται αυθημερόν. Οι παραγγελίες που καταχωρούνται Σάββατο & Κυριακή επεξεργάζονται Δευτέρα.

Πολιτική επιστροφών

Τα προϊόντα δεν μπορούν να επιστραφούν. Η επιστροφή είναι διαθέσιμη μόνο όταν πρόκειται για λάθος της εταιρείας μας και σε αυτήν την περίπτωση δεσμευόμαστε να αναλάβουμε το κόστος επιστροφής του προϊόντος.

Οι επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο μετά την έγκριση της εταιρείας.

Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής οφείλεται σε λάθος από την εταιρεία, η ΙΟΑΝΝΑ Μ δεσμεύεται να στείλει ξανά τον ταχυμεταφορέα στη διεύθυνση που μας έχετε αναθέσει να λάβουμε την παραγγελία με δικά της έξοδα.

Δικαίωμα αντικατάστασης

Η εταιρεία παρέχει δικαίωμα αντικατάστασης μόνο σε περίπτωση που ο λόγος αντικατάστασης  οφείλεται σε λάθος από την εταιρεία.

Λεπτομερής οδηγός επιστροφής

Προαπαιτούμενο είναι ότι το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία στην οποία το παραλάβατε μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης και συμπεριλαμβανομένων ειδικών ετικετών προϊόντος.

Σημείωση: Όλα τα προϊόντα που επιστρέφονται στο κατάστημα ΙΟΑΝΝΑ Μ υπόκεινται σε ενδελεχή έλεγχο ποιότητας. Για να αποφύγετε τη δική σας ταλαιπωρία, συνιστάται να ελέγχετε προσεκτικά κατά την παραγγελία σας, την κατάσταση των προϊόντων που πωλούνται και τη συσκευασία τους ανέπαφη για να εντοπίσετε τυχόν εμφανή ελαττώματα. Εάν εντοπιστεί κάποιο ελάττωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο του επιστρεφόμενου προϊόντος, η εταιρεία πρέπει να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για να επιλύσει το πρόβ